Broodje ei- mostersalade
Zin in een broodje dat snel klaar is én net wat specialer smaakt dan standaard eiersalade? Deze variant met mosterd en bieslook geeft je lunch een frisse en pittige twist. Perfect om mee te nemen of van te genieten aan de keukentafel.
Benodigdheden Voor 2 personen
2 eieren
2 Waldkorn broodjes (à 75 gram)
20 gram halvarine
40 gram gesneden krulsla
2 eetlepels Yogonaise
2 theelepels bieslook
1 theelepel mosterd
Zout
Peper
Bereiding (± 15 minuten)
1. Vul een pan met heet water en leg de eieren erin, breng het geheel aan de kook. Laat de eieren 7 minuten zachtjes doorkoken.
2. Snijd intussen het broodje doormidden.
3. Besmeer het broodje met halvarine.
4. Was intussen de krulsla en verwijder de bladnerf.
5. Giet het water af en spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en prak deze met een vork in een schaaltje fijn. Voeg de mosterd, Yogonaise en bieslook toe. Meng het geheel goed door elkaar.
6. Beleg de onderste helft van het broodje met de sla en de ei-mosterdsalade. Voeg zout en peper naar smaak toe.
7. Leg de bovenkant van het broodjes erop.