Griekse gevulde paprika
Haal de smaken van Griekenland in huis met deze kleurrijke gevulde paprika’s. Gevuld met kip, feta en olijven en geserveerd met een geurige tomatenrijst. Een heerlijk, voedzaam gerecht dat nét even anders is.
Benodigdheden voor 2 personen:
120 g kipfilet
2 tl gyroskruiden
2 paprika's (ca. 100 g per stuk)
½ rode ui, gesnipperd
6 zwarte olijven, in stukjes
30 g feta, in blokjes
75 g zilvervliesrijst (ongekookt)
40 g tomaat, in kleine blokjes
1 el tomaten tapenade
Bakpapier
Bereiding (± 15 minuten voorbereiding, 25 minuten baktijd):
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kipfilet tussen bakpapier, sla plat tot ca. 1,5 cm dikte en wrijf in met gyroskruiden.
Grill de kipfilet 3 minuten per kant en snijd daarna in blokjes.
Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Meng kip, ui, olijven en feta. Houd wat feta apart voor bovenop.
Prik een gaatje in de onderkant van de paprika’s, vul ze met het mengsel en verkruimel de rest van de feta erbovenop.
Plaats het kapje terug, zet de paprika’s in een ovenschaal en bak ze 25 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
Meng de gare rijst met tomaten tapenade en tomatenblokjes en laat 5 minuten rusten.
Serveer de gevulde paprika’s met de tomatenrijst.
Tip: Wil je zachtere paprika’s? Blancheer ze 2 minuten in kokend water voordat je ze vult.