Spring naar inhoud

Mexicaanse salade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g quinoa (ongekookt)

  • 200 g mager rundergehakt

  • 100 g kidneybonen (uitgelekt)

  • 25 g maïs (uitgelekt)

  • 80 g cherrytomaten, in partjes

  • ½ rode ui, in ringen

  • ½ gele paprika, in blokjes

  • 2 radijsjes, in plakjes

  • ½ avocado, in blokjes

  • ½ rode peper, in ringetjes

  • ½ bosje koriander

Ingrediënten – dressing

  • 3 el olijfolie

  • Sap van ½ limoen

  • Rasp van 1 limoen

  • 1 el honing

Bereiding (± 20 min)

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.

  2. Bak het gehakt rul in een droge pan en laat afkoelen.

  3. Spoel de bonen en maïs af en doe in een grote schaal.

  4. Voeg gesneden groenten, avocado, peper en koriander toe.

  5. Meng de quinoa en het gehakt door de salade.

  6. Klop de dressing van limoenrasp, -sap, olie en honing.

  7. Serveer de salade met dressing apart of eroverheen.

Tip: Neem de dressing los mee als je de salade wilt bewaren voor later – zo blijft hij lekker knapperig!