Mexicaanse salade
Een salade met pit én power Deze Mexicaanse salade is allesbehalve saai. Bomvol kleur, smaak en een stevige bite dankzij de combinatie van quinoa, mager gehakt, bonen en avocado. De frisse limoendressing maakt het helemaal af. Ideaal als lichte avondmaaltijd of als voedzame lunch to go
Ingrediënten voor 4 personen
100 g quinoa (ongekookt)
200 g mager rundergehakt
100 g kidneybonen (uitgelekt)
25 g maïs (uitgelekt)
80 g cherrytomaten, in partjes
½ rode ui, in ringen
½ gele paprika, in blokjes
2 radijsjes, in plakjes
½ avocado, in blokjes
½ rode peper, in ringetjes
½ bosje koriander
Ingrediënten – dressing
3 el olijfolie
Sap van ½ limoen
Rasp van 1 limoen
1 el honing
Bereiding (± 20 min)
Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
Bak het gehakt rul in een droge pan en laat afkoelen.
Spoel de bonen en maïs af en doe in een grote schaal.
Voeg gesneden groenten, avocado, peper en koriander toe.
Meng de quinoa en het gehakt door de salade.
Klop de dressing van limoenrasp, -sap, olie en honing.
Serveer de salade met dressing apart of eroverheen.
Tip: Neem de dressing los mee als je de salade wilt bewaren voor later – zo blijft hij lekker knapperig!